Alliansloppshelgen

Nu är jag påväg tillbaka efter ännu en roadtrip, denna gång med mamma och pappa (som åker land och rike för mina skidtävlingar) i husbilen till Trollhättan.

Vistelsen i Trollhättan bestod av 3 race under alliansloppshelgen.

Race 1: supersprint

Lyckades halka till i prologen och fick en lite halvdålig tid och fick då gå i samma kvartsfinal som Maja Dahlqvist, som senare tog hem hela tävlingen. Menmen man lät ju göra bra prologer också. Så jag kom nog totalt 7a kanske.

Race 2: backrace

Igårkväll, efter supersprinten, var det dags för en backsprint dvs. 1,5km skejt med typ 750 höjdmeter. Jag körde mitt race och tänkte att jag skulle trycka på maximalt där det var lättåkt och speciellt i en svår kurva försökte jag köra offensivt. Det verkar som det lönade sig eftersom jag gick in som ledare och kom totalt 3a. Weho! Det va ganska oväntat ändå med tanke på hur snabba alla tjejer är 😅

Race 3: alliansloppet 48

Idag var det dags för alliansloppet. Och borta som man är trodde jag att jag startade 11 men då jag precis börjat värma upp berättade Elin Vedin att motionsklassen starta 11 och elitklassen, där jag skulle köra, starta 14:20. Jaja, ibland är man lite trög. Hursomhelst blev det en liten bra urkörning av benen på morgonen och perfekt tid för lunch innan racet.

Jag hade inga taktiska planer för loppet utan tänkte hänga på i tät så länge jag pallade, vilket jag hade hoppats på va ett varv. Men redan efter ett halvt varv kände jag mig sliten och behövde släppa, efter det körde jag resten av första varvet med Olivia Hansson och de två sista varven själv.

Trots dehär är jag ändå nöjd med min insats eftersom jag inte stakat såhär långt i år och jag var brutalt osäker på min form. (Jag hade som främsta mål att komma runt) Men jag malde på ensam i hyfsat bra fart och det visar att man ändå har lite att ge, vilket är sjukt kul att veta 😀

Btw. Efter loppet hörde jag mitt namn i högtalarna och då visade det sig att jag fick pris i Sverigecupen för rullskidor, det var en otroligt positiv överraskning. Och nu har jag lite pengar över till mina vandringskängor jag suktat efter. 😍

Tack och hej Trollhättan för ännu en rolig alliansloppshelg och tack mamma och pappa som stället upp för mig 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s