5 Roadtrips på 5 veckor

Våren handlar ju om skar-åkning och som jag har utnyttjat våren till max. Jag är just nu påväg till Saxnäs för den 5e resan på 5 veckor. Här har jag vart:

Gällivare vecka 13

Volkswagen skitour med militärlandslaget inledde min turné. En riktigt tuff tour med 3 lopp på 4 dagar. Oerhört roligt med annorlunda boende och trevligt folk 😄


Bruksvallarna vecka 14

Fjälltoppsloppet blev min andra vecka i streaken. Det började lite knackigt med att vi 4 som åkte bilen ned från Umeå glömde tanka efter hede. Vi kom på det 3 mil efter Hede att tank-lampan lyste och det var ytterst oklart när den börjat lysa. ”Smarta” som vi va fortsatte vi men märkte ganska snart att vi inte skulle hinna till Funäsdalen. Därför ringde vi till en mack vi googlat fram i Tännäs, gubben på macken sa ”det va en mack här som stängde 2007, men om ni kommer hit kan ni få min extradunk” tack vare honom klarade vi oss från soppatorsk så STORT TACK Gillbert på Gillbergs Bensin & Värmeservice HB

Åter till fjälltoppshelgen: Tre tävlingar på tre dagar blev det och även re-union med mina saknade klasskamrater från förra året. Samma härliga gäng som åkte förra året drog iväg iår igen. Roligt att träffa alla skid12orna igen eftersom alla blev väldigt uppdelade på olika ställen efter gymnasiet.
Fjälltoppsloppet blev dock ingen höjdare för min del eftersom jag glömde att ta astmamedicinen innan start så resulterade i anaerob första backe. Men som tur va kom luftrören igång och jag fick avsluta min säsong med en bra känsla på sista halva Fjälltoppsloppet. 


Åre vecka 15

Spontant på vägen till Bruksvallarna ringde Julia Virtala och frågade om jag ville följa med till Åre över påsken. Såklart man vill!!

Alltså var tredje skidresan bestämd. Jag kom hem från bruksvallarna på söndag och vi åkte på onsdag till Åre. Så det blev bara att packa upp och packa ned. Det jag inte tänkte på va att vi inte bara skulle åka längdskidor i Åre och därför glömde jag både festkläder och slalomkläder. Men som tur är har så fina vänner som lånar ut sina grejor. Jag lånade klänningar av Julia, tights av Ulrika och något annat av Clara (mina räddare).

Jag ångrar mig inte någonstans att jag följde med till Åre, det blev en otroligt rolig resa med mitt första turpass, party, våreld, slalom och dyngning. 


Stockholm vecka 16

Liksom veckan innan åkte vi hem från Åre på söndag och på onsdags blev det ännu en ny resa, inte någon roadtrip till snön denna gång tyvärr 😞

Dehär resan gick till Stockholm och I1 i Kungsängen där jag skulle utbilda mig till signalist med 14 andra killar. Torsdag-söndag 8-19 under två veckor är kursen och första veckan var tuff. Inte fysiskt men däremot psykiskt. Lite sömn, mycket kaffe och en massa nya begrepp var det som genomsyrade hela helgen. 

Som tur var hade jag Albin. Eller ja, som han nu kallas rekryt Ragnarsson så att man inte fastnade helt i militärbubblan utan även kunde umgås som vanliga civila 😂

Eftersom jag inte har någon bild från I1 så får det bli en bild från ett pass som genomfördes precis innan jag åkte till Stockholm. Då ”Trane” lurade ut mig Lovisa Modig och Clara Auland på ett 4-5 timmars löp/fejkskarepass. 

Saxnäs vecka 17

Nu är vi i nutid och jag är påväg till Saxnäs, lite spontant även detta. Men man får ju passa på att leta skare när det ändå finns 😍. Veckan har bestått av träningsverk efter en spontan squattävling och plugg till en hemtenta som ska in imorgon. 

Ha det bra folket!!!

Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s