Hemsedal över nyår (y)

Ja, såhär va det. Jag fick en fråga för länge sedan av min kära vän Karin Björnlinger om jag ville vara med henne och ett gäng andra till Hemsedal över nyår. Självklart tackade jag ja utan att tveka, det va ju så länge sedan vi sågs så det var minst sagt dags igen! Det jag inte tänkte på då var vem ”ett gäng andra” va för några.

Det visade sig vara 11 killar och en tjej som jag aldrig någonsin träffat förut, och Karin också då och hennes kille Ragnar aka. Raggi. Alltså var vi 15st totalt och 12st som jag inte kände men som kände varandra. Jaa, kan väl erkänna att jag var lite smått nervös innan, det är ju lite svårt ibland att komma som utomstående in i ett sammansvetsat kompisgäng, men vilket gäng det var då!

Jag mötte upp gänget på Oslo tågstation och vi åkte 2,5h minibuss till hemsedal därifrån. Redan i bussen satte jag standard för min periodvis sjukt konstiga musiksmak men de hatade min inte för det, redan där började jag ana vilka sköningar jag hade att göra med! Under en vecka i Hemsedal hann vi avverka ca 6st längdpass och 2st slalomdagar. För att inte tala om alla spel/snackkvällar, jag har nog förbrukar januaris rannsakar av ord redan tror jag, aja, får väl gå in på övertid.

Jag är ganska stolt över mig själv att jag efter veckans slut hann lära mig allas namn! Jag vågar erkänna att jag har ett av sveriges sämsta namnminne men denna gång funkade det! Jag lärde mig allas namn, smeknamn och jag vet inte vart alla fått sina namn från. Bland dessa har vi Håkan som egentligen hette Pontus och Körvar som egentligen hette Hjörvar, som kom från Island,  2st Albin och 2st Adam. Tillslut sorterade jag ut vem som var vem!img_0206

På nyår så startade jag, Karin, Raggi och Hjörvar dagen med en motionärsslalomsprint, som vi körde 2 och 2 pga, som sagt MOTIONÄRER ÖVERALLT. Man är ju lite av en motionärsslalomexpert men dock fick jag bara användning för mina skills i heatet mot Hjörvar.

Nyår fortsatte med afterski efter att jag och Emilia, den tredje tjejen som var med, krigat oss upp för slalombacken med skor eftersom vi inte hade några skidor just då. Afterskin var awesome med sång, dans och svindyr öl. Efter någon timme drog vi hem och käkade middag och chillade till 12slaget, sen drog vi ut och kolla på smällare etc etc etc.

Nu kommer vi till det roliga! Vi var ett gäng på 7 pers som struntade i att gå ut efter 12-slaget utan istället tog vi med oss det vi hade hemma som mest liknade stjärtlappar och drog ut i slalombacken och åkte. Backarna var sjukt isiga så det gick FORT och rumpan gjorde ONT, men det var det värt. Bästa beslutet på länge 😉

Nu får bilderna tala för sig själva, scrolla och njut.

img_0261img_0260img_0259img_0258img_0257img_0256 img_0206

img_0124img_015415825941_10208164993697840_944275977186359459_n

Det jag lärt mig av denna resa är att man aldrig ska döma på förhand och att säga JA oftare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s