Stockholms skidförbund till Stelvio

Nu är vi Stockholmare åter tillbaka på svensk mark efter ett tufft läger i Italien. Lördag-lördag var vi borta och under den tiden hann jag avverka 6 pass på glaciären på Passo dello Stelvio. Högsta punkten som vi kunde mäta upp på längdspåren var på 3500m.ö.h och därmed rekord för mig med ca 1000 höjdmeter eftersom mitt tidigare högsta längdpass var på glaciären i Ramsau.

Under lägret genomförde vi laktattester och där märkte, i alla fall jag, vikten av att åka sakta på så pass hög höjd. Under det första passet åkte jag riktigt sakta, tyckte jag, men trots det visade laktatet på ofattbara 3.5mmol. Under dessa pass på glaciär åker jag enbart A1 dvs, så sakta så att mjölksyranivån (laktatet) ligger under 1.5 mmol. Detta kan jämföras med laktatet under tröskelintervaller där man vill man ligga runt 4mmol. Alltså, under mitt första pass på glaciären var jag närmre intervall-laktat än distanslaktat. Däremot märktes stor skillnad mot slutet av veckan tack vare både bättre skidvana och anpassning till höjd. Under sista passet mätte mitt laktat ”för lågt för att mätas” vilket är en väldigt positiv feedback till höghöjdsanpassning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s